enda mer nå enn før

feminist

Jeg er så lei lei lei av at det ikke skal være "lov" for jenter å ha en mening, lei, av at jenter holder kjeft om det de mener når de er med gutter som mener noe annet, lei, av at jenter skal møtes med nedlatende nedarvede holdninger om at jenters meninger ikke teller. LEI!

Jeg har aldri blitt utsatt for grov diskriminering, jeg har aldri følt at det jeg sier blir utelukka kun fordi jeg er jente, men herregud, det skjer jo. Det skjedde på lørdag, mer eller mindre. Det skjedde med meg og venninna mi, fordi vi svarte på spørsmål vi blei stilt, spørsmål som gikk på politikk, og før vi rakk å svare var vi overdøva og overkjørt at liksom-allvitende syttenårige gutter. Hadde vi vært gutter, og sagt det vi sa, så ville vi blitt møtt med respekt og ikke avbrytelser, ikke blitt gjort mindre enn vi er ... Og der gjorde meg sint, det gjorde Tiril sint, og ga oss ny respekt og beundring for alle kvinnene som opp i gjennom historia har kjempet mot enda verre holdninger enn vi blei møtt med. Jeg skylder dem friheten min, og det gjør du også.

Ja, nettopp. DU. Du som er jente og har vært heldig nok til å vokse opp her, du skylder dem friheten din, livet ditt, valgmulighetene dine ... Du skylder alt dette til feminstene, til feminismen, og om du nekter å innse det, om du tror at vi er likestilte, så er det på tide å åpne øynene dine. Og om det ikke hjelper, og du fortsetter å være blind, så fortjener du ikke å kalle deg kvinne.


inte-feminist

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/266050
hits