og det kan regne selv om det ikke regner

Jeg skjønte akkurat hvorfor jeg savner nittitallet så fælt. Kombinasjonen "artikkel om terroren i London" og juniordiscoslageren Maxx - Get Away, var det som gjorde at løsninga ramla inn i bevisstheta mi ... Og stikkordet er: trygghet.

Jepp, nittitallet står for meg som den gangen verden var trygg. Den var jo selvfølgelig ikke det, verden har aldri vært trygg, men for meg var den det. Alt den bestod av var disco, popmusikk, is, strikkhopping, paradis, barbie, bilferier, båttur og salt potetgull. Det var ingen terrorister som sprengte sund busser og t-baner og mennesker. Polene smelta ikke. Mennesker døde ikke på grunn av klimaforandringer. Ingen hadde psykiske problemer og torsken var ikke trua av ekle, slemme trålere.

Jeg likte verden da. Sjøl om jeg visste at det var mye som var galt, sultne barn i Afrika, og atomkraftverk på Kolahalvøya, men likevel ... det kunne jo egentlig aldri skje no virkelig galt. Og vi hadde OL på Lillehammer og like mange ostepoper i koppene våre og vi rappa blomster fra nabohagene og gikk på ripsbær- og gurotslang og lekte gjemsel mellom rader med hesjehøy og spiste kvikk-lunsj på Kvæfjordeidet.

Vi skulle leve for alltid.

Kommentarer:
Postet av: joakim

Poetisk mimring! Jeg savner srlig ripsbr, men syns ikke de spilte noen rolle for trygghetsflelsen.

15.07.2005 @ 15:25
URL: http://www.diskutabelt.com
Postet av: joakim

Forresten.Uten insinuere at Harstad er en liten by, m jeg sprre om du kjenner den srdeles opplyste Andreas Krkenes?

15.07.2005 @ 15:29
URL: http://diskutabelt.com
Postet av: hanne

alt spilte en rolle for trygghetsflelsen, fordi alt var som det alltid hadde vrt og alltid skulle vre. m innrmme at navnet lyder kjent, men tror ikke jeg kjenner ham. hvor kjenner du ham fra?

17.07.2005 @ 17:44
Postet av: joakim

hallo igjen. jeg bodde p rom med han i 9 uker mens vi gikk p sambandskurs p Haakonsvern i Bergen. Han ble alltid sint nr jeg spurte om han var "fette dumm". Ringer det?

22.07.2005 @ 17:09
Postet av: hanne

ikke egentlig. men n er det jo snn at harstad, som du s fint klarte ikke insinuere, ER en liten by, s jeg har sikkert hrt om han en eller anna gang, sia jeg sikkert kjenner noen som kjenner ham, eller no i den dur'n. je.

25.07.2005 @ 16:28
Postet av: O.J.

kjenne han. Hahaha. E du fette dumm???

26.10.2006 @ 13:05

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/128942
hits