say wh00t?

Hva har skjedd med det forrige innlegget, 'a? :s

ut på tur?

NEI! Ikke noe tur på meg (og ca halve skolen) i dag. Er syk:/ Det er ikke så gøy å ha vondt i halsen og være forkjølt langt ned i lungene, men det er jo nesten hele skolen også. Det er vel noe som går, antar jeg. Og på onsdag er det fjortis/emofylla, og den vil jeg veldig gjerne ha med meg! Så da holder man seg hjemme i dag. Ja, det gjør man. Og så er jeg trøtt nå. Kristian og Solfrid hang inne på rommet vårt, i senga til trine, helt til klokka var nærmere ett i går, og så sto jeg opp ti på åtte for å få i meg frokost og lage lunsj (for egentlig skulle jo hele skolen bort på tur i dag, så man må ordne seg lunsje, for det blir ikke mat på skolen før seint i ettermiddag en gang). Og da var kløinga i halsen min gått over til å bli bare vondt. Særlig når jeg svelger. HAAAATER Å VÆRE SJUK! Føler at jeg har vært nok sjuk for et tiår i løpet av disse ni månedene jeg har vært på Sund. Gi meg et immunforsvar! Og ellers ... Vel, har begynt å pakke nå. Det er liten stas det. Pakking er sånn ca det ukuleste jeg vet om. Æsj æsj æsj til pakking. Men nå blir det legne til neste gang, i alel fall en måned=)

om fem dager drar jeg ...

men i kveld er det festival! :) Den skal foregå på Sundsand, over fire dager, og går rett og lsett ut på å drikke seg full hver gang. Og så har vi temaer da. I kveld braker det laus med "dårlig fyr/dårlig dame". Har ikke helt funnet ut hvordan jeg skal løse den der ... men full, dét skal jeg bli! Nå vil jeg imidlertid dele en vakker sang med dere. Dessverre får dere ikke hørt den framført med vibrato og gitarklimpring, dere må nok dere med bare teksten. Sånn kan det gå (når man ikke går på Sund=).

 

MJELLE

Æ lengta ofte utover te Mjelle, når vintern kommer krypan kald og kvit.

 Førr stranda ligg så still oppunder fjellet, og anna folk tar sjelden turen dit.

Der kan æ gå og drøm mæ bort aleina, om tie som førr alltid e førrbi.

Der kan æ finn mæ rare skjell og steina; kver og en et støkke poesi.

 

Og sanda e så mjuk og fin på Mjelle, som balsam førr en bygutts såre bein.

 Selja lyse grønn i ly av fjellet, og lufta e så velsigna rein.

 Der kan æ ligg og mys mot Lofotveggen som heng lengst nord i havet lyseblå.

Der lar æ mygga sug sæ mætt på leggen, du må ha vært der førr å kunn førrstå.

 

Og sjøl når nordavinden slår sæ vrang på Mjelle, så gjer det sjelefred og helsebot.

Førr småbekkan som stupe blindt fra fjellet, de landa alltid trygt ved fjellets fot.

 Og bølgan som bryt brått oppetter stranda, de trekk sæ stilt tebake kver en gang.

Ja, Mjelle e førrskjellig fra alt anna, sjøl kråkeskrikan har en vennlig klang.

 

Hvis alle hadde funne sæ et Mjelle, ei stille strand som fylte dem med fred.

Der de kunn sett sæ ned i ly av fjellet, og tenk igjennom tingan en gang te.

Så hadde kanskje verden vært en anna, og sinte rop blitt overdøvd av sang,

førr bølgan som bryt brått oppetter stranda de trekk sæ stilt tebake kver en gang.

 

Terje Nilsen


siste uka starter nå

Føler at jeg må skrive noen ord nå, sia det er nøyaktig ei uke igjen på Sund. Ei uke! Det er bare sju dager, jo Kjempelite:( Men sånn er det å leve, vettu, allting må ta slutt en vakker dag ... eller hur? I går var det konsert på Rødbrygga. hvem som spilte? Ingen ringere enn Hopalong Knut! Det var hæla i taket og hopping og moro all the way:) Stor stas, med andre ord. På søndag er det festivalåpning, noe som betyr øl øl øl non stop helt til uka (og skoleåret - buhuu) er over. Tjohei!

ny pave og 1905

Vi har vært på foredrag nå, eller, dvs at det har vært et foredrag på skolen vår, som vi måtte gå på. Det var ikke så ille, faktisk var det ganske morsomt! Pappen til Ine er litt av en flinkis. I alle fall lærte vi litt omm unionsoppløsninga og Bjørnstjerne Bjørnson. Sistnevnte virka en smule stormannsgal, men noen må vel være det også. Og så har de valgt ny pave nede i Vatikanet. Dette kan bli spennende ... Jeg mener; fyren er jo 78 år!? Hvor lenge kan han holde ut? Og hva er poenget med å ha en pave i kanskje ti år, det må da bare være problematisk? Skjønner meg ikke på katolisismen, altså ... Men hei!, alle kan vel ikke gjøre det heller?

våryr, sånn ca

Det er bare så fint med vår! Nordlending som jeg jp er, så er jeg ikk ehlt vant med det fenomenet. Hjemme er det vinter, så smelter snøen og det lukter råttent, og så er plutselig sommer. En vår, der man kan gå ute i t-skjorter og det er tørt og fint overalt stikker bare åvidt innom i mai, om vi er heldige. Jeg liker våren. Å Gud, hvor jeg liker våren! I går var vi nede på Sundsand med bål og grillmat og øl og musikk på cd. Det var utrolig trivelig. Ble virkelig glad av det hele:) Og nå lukter det bål av håret mitt. Det skal det få lov til å lukte ei stund til:)

need for speed?

Ja, jeg vil at noe skal skje. Noe gøy, noe minneverdig, noe heftig, liksom. Man kan jo håpe. Nå er jeg tilbake på Sund, kom klokka sju i dag tidlig. TIDLIG. Var stuptrøtt, takket være nattog. Det er ikke verdens mest behagelige reisemåte, altså. Men det var siste nattotur på lengelenge, så ikke mer klaging på det nå. Jeg skal derimot klage litt på ufyselig mennesker som ber andre (som knitrer litt med papir og sånt) være stille på denne måten: "går det an å bråke LITT meir?!". Like etter høres den samme stemme si noe som dette: "sett det en svarting der framme, eller?", etterfulgt av et enormt hosteanfall. Grr. Utpå morrakvisten, sånn litt før fem en gang, etter at et par damer kom på nattoget med brask og bram ("Her er det bi skal sitte!"), hører jeg stemmen igjen, men denne gangen er det ikke no kjefting og smelling på folk som faktisk bråker, neida! Her skal det prates. Høgt. Jeg kjente sinnet inne i meg vokse og vokse ... Og tl slutt måtte jeg gå å be denen ufyselig mannen og de to damene om å være stille, kloka var tross alt fem på morgenen. Og det ble vel litt stille etterpå .. Men skulle det i det hele tatt være nødvendig å måtte si ifra? Jeg mener, de reiser med nattog (her er "natt" et heftig stikkord) og er de eneste som snakker. Hensynsfullt? Njet. Musiik (mot min vilje, radio ...): 50 Cent med syngeberte - Candy Shop (tidenes sang å bli fort (meget fort) lei av. Hørte jeg noen si "Magick Stick"? Fikk brev fra Kristine i dag. Hurra! Kanksje jeg skal ta meg en tur ned til Ringerike i helga, se på "Fame"? ;) Me får sjå ... Jeg har ellers oppdaga Cat Power og er litt forelska. It's damned if you do and damned if you don't ...

Reisefeber

I dag skal jeg liksom dra, da ... Er jeg rar om jeg gruer meg litt? Kanskje, men nå er det tre uker sia vi sist var på skolen, og jeg har akklimatisert meg til mitt gamle liv igjen. Og for å være ærlig; jeg liker det! Har det helt topp-pop hjemme foran pc-en, i senga mi, på rommet mitt, sammen med de gamle vennene mine. Akkurat nå vil jeg gjerne ha mitt gamle liv tilbake, takk.

 

Men ingen reell grunn til å forhaste seg. Er jo bare en måned igjen på Sund nå, så er folkehøgskoleåret mitt omme. Akkja. Det blir nok litt trist også.


handel og vandel

musik non stop: Mari Boine - Eight Seasons (Gávccí Jahkejuogu)

 

I dag har jeg vært i byen.

 

Resultat: ¤To poser med silkepapir (oransje og turkis)

              ¤Coraline - Neil Gaiman (lite salgskupp, kosta bare 59 kr. Hurra!)

              ¤To grønne øyenskygger (i forskjellige nyanser, seff)

              ¤En varmlilla topp (målet var egentlig en grønn en, som kunne matche den nyanskaffede grønne øyenskyggen, men den gang ei)

              ¤Lilla øyenskygge (da mitt finn-en-grønn-singlet-mission gikk heller dårlig, så måtte jeg jo ha en øyenskygge som kunne matche den nye toppen. Er jeg rar?)

              ¤To øl type Grans bright med 80% mindre karbohydrater og 4.7% alkohol. Ikke for at jeg skal slanke meg, men fordi den er nam. (og om du lurer på hvorfor jeg bare kjøpte to stk øl, kan jeg informere om at det var fordi vi har øl hjemme. Nemlig.)

 

 

 Meg, i tantes bil, nettop ankommet byen. La pengene bli brukt!

 

I kveld skal jeg ut. Det gleder jeg meg til. Danse litt på den lokale hip hop-bula (Absolut) og henge på Nedenom. Oh, what a beautiful evening. Smil.

 

             


wish for something better

la musika: Jan Garbarek - I took up the runes (plata, altså)

 

Det er natt nå. Jeg burde sove. Jeg liker å sove. Sove in my <3. Likevel sitter jeg her, foran dataen, etter enda en uproduktiv dag. Død over apatien!

 

Kan forøvrig opplyse om at jeg har en hang til konspirasjonsteorier og profetier og hemmelige koder. Dette skyldes IKKE da vinci-koden, bare så det er sagt. Jeg vet ikke helt hva det skyldes, når jeg tenker meg om ... Antageligvis har det noe med at jeg alltid har følt at verden kommer til å gå under (sånn ca, i alel fall) i mi levetid. Da er det liksom ikke så vanskelig å tro på alskens profetier om verdenskriger og elendighet. Men vi overlevde jo 1999. Og 2000. SÅ gjenstår det bare å se om vi overlever 2006 (og om neste pave er Satan. Akkurat den der er jeg litt spent på). Velger heller å se litt pessimistisk på framtida, så kan jeg bli positivt overraska når alt går bra til slutt:)

 

Nå skal jeg gå ned på kjøkkenet og lage meg litt nattmat. Den skal jeg spise mens jeg leser videre i Vindens Skygge av Carlos Ruiz Zafon (elns). Og så skal jeg pusse tennene og vaske ansiktet og legge mitt hode ned på min pute og sove søtt.

 

Så det så.

 

wish for something better

(i know i do)


frustrert

får ikke til. blir sint.

oi

oi

Dette er meg. Sånn hvis du lurte.

 

 

Mjusiiken: Mos Def f. Talib Kweli - Redefinition

 

I dag skulle jeg være å, så produktiv. Hahaha. Jeg er flink til å lure meg selv og sånn, det skal jeg ha. Klokka er kvart på tre og jeg skulle vært hjemme fra byen nå. Jeg skulle faktisk vært hjemme fra byen for lnge sia. Riktignok er jeg hjemme, men jeg har ikke kommet meg til byen ennå. Så det er kanskje ikke så rart at jeg ler litt av meg sjøl? Nei.

 

Har hatt ei fantastisk fin uke, sånn forresten. Jeg var i Tromsø fra tirsdag forrige uke til onsdag (altså i går), bodde først hos Tiril (og Torgeir) hvor jeg tilbrakte mye tid med å se på Sopranos (en serie jeg forøvrig aldri begynte å se på, før sesong tre på dvd came along) og pusse nesen. For selvfølgelig klarte jeg å bli ganske så forkjøla etter å ha vært i Tromsø én dag. Ny rekord? Vem vet ... :P

 

Nå har jeg ca fire dager på å lage en oppgave om kunstterapi og gjøre ferdig mexicorapporten. My bad. Men det åårner seg! Ja, vi sier det.


hits