say wh00t?

Hva har skjedd med det forrige innlegget, 'a? :s

ut p tur?

NEI! Ikke noe tur p meg (og ca halve skolen) i dag. Er syk:/ Det er ikke s gy ha vondt i halsen og vre forkjlt langt ned i lungene, men det er jo nesten hele skolen ogs. Det er vel noe som gr, antar jeg. Og p onsdag er det fjortis/emofylla, og den vil jeg veldig gjerne ha med meg! S da holder man seg hjemme i dag. Ja, det gjr man. Og s er jeg trtt n. Kristian og Solfrid hang inne p rommet vrt, i senga til trine, helt til klokka var nrmere ett i gr, og s sto jeg opp ti p tte for f i meg frokost og lage lunsj (for egentlig skulle jo hele skolen bort p tur i dag, s man m ordne seg lunsje, for det blir ikke mat p skolen fr seint i ettermiddag en gang). Og da var klinga i halsen min gtt over til bli bare vondt. Srlig nr jeg svelger. HAAAATER VRE SJUK! Fler at jeg har vrt nok sjuk for et tir i lpet av disse ni mnedene jeg har vrt p Sund. Gi meg et immunforsvar! Og ellers ... Vel, har begynt pakke n. Det er liten stas det. Pakking er snn ca det ukuleste jeg vet om. sj sj sj til pakking. Men n blir det legne til neste gang, i alel fall en mned=)

om fem dager drar jeg ...

men i kveld er det festival! :) Den skal foregå på Sundsand, over fire dager, og går rett og lsett ut på å drikke seg full hver gang. Og så har vi temaer da. I kveld braker det laus med "dårlig fyr/dårlig dame". Har ikke helt funnet ut hvordan jeg skal løse den der ... men full, dét skal jeg bli! Nå vil jeg imidlertid dele en vakker sang med dere. Dessverre får dere ikke hørt den framført med vibrato og gitarklimpring, dere må nok dere med bare teksten. Sånn kan det gå (når man ikke går på Sund=).

 

MJELLE

Æ lengta ofte utover te Mjelle, når vintern kommer krypan kald og kvit.

 Førr stranda ligg så still oppunder fjellet, og anna folk tar sjelden turen dit.

Der kan æ gå og drøm mæ bort aleina, om tie som førr alltid e førrbi.

Der kan æ finn mæ rare skjell og steina; kver og en et støkke poesi.

 

Og sanda e så mjuk og fin på Mjelle, som balsam førr en bygutts såre bein.

 Selja lyse grønn i ly av fjellet, og lufta e så velsigna rein.

 Der kan æ ligg og mys mot Lofotveggen som heng lengst nord i havet lyseblå.

Der lar æ mygga sug sæ mætt på leggen, du må ha vært der førr å kunn førrstå.

 

Og sjøl når nordavinden slår sæ vrang på Mjelle, så gjer det sjelefred og helsebot.

Førr småbekkan som stupe blindt fra fjellet, de landa alltid trygt ved fjellets fot.

 Og bølgan som bryt brått oppetter stranda, de trekk sæ stilt tebake kver en gang.

Ja, Mjelle e førrskjellig fra alt anna, sjøl kråkeskrikan har en vennlig klang.

 

Hvis alle hadde funne sæ et Mjelle, ei stille strand som fylte dem med fred.

Der de kunn sett sæ ned i ly av fjellet, og tenk igjennom tingan en gang te.

Så hadde kanskje verden vært en anna, og sinte rop blitt overdøvd av sang,

førr bølgan som bryt brått oppetter stranda de trekk sæ stilt tebake kver en gang.

 

Terje Nilsen


siste uka starter n

Fler at jeg m skrive noen ord n, sia det er nyaktig ei uke igjen p Sund. Ei uke! Det er bare sju dager, jo Kjempelite:( Men snn er det leve, vettu, allting m ta slutt en vakker dag ... eller hur? I gr var det konsert p Rdbrygga. hvem som spilte? Ingen ringere enn Hopalong Knut! Det var hla i taket og hopping og moro all the way:) Stor stas, med andre ord. P sndag er det festivalpning, noe som betyr l l l non stop helt til uka (og skoleret - buhuu) er over. Tjohei!

ny pave og 1905

Vi har vrt p foredrag n, eller, dvs at det har vrt et foredrag p skolen vr, som vi mtte g p. Det var ikke s ille, faktisk var det ganske morsomt! Pappen til Ine er litt av en flinkis. I alle fall lrte vi litt omm unionsopplsninga og Bjrnstjerne Bjrnson. Sistnevnte virka en smule stormannsgal, men noen m vel vre det ogs. Og s har de valgt ny pave nede i Vatikanet. Dette kan bli spennende ... Jeg mener; fyren er jo 78 r!? Hvor lenge kan han holde ut? Og hva er poenget med ha en pave i kanskje ti r, det m da bare vre problematisk? Skjnner meg ikke p katolisismen, alts ... Men hei!, alle kan vel ikke gjre det heller?

vryr, snn ca

Det er bare s fint med vr! Nordlending som jeg jp er, s er jeg ikk ehlt vant med det fenomenet. Hjemme er det vinter, s smelter snen og det lukter rttent, og s er plutselig sommer. En vr, der man kan g ute i t-skjorter og det er trt og fint overalt stikker bare vidt innom i mai, om vi er heldige. Jeg liker vren. Gud, hvor jeg liker vren! I gr var vi nede p Sundsand med bl og grillmat og l og musikk p cd. Det var utrolig trivelig. Ble virkelig glad av det hele:) Og n lukter det bl av hret mitt. Det skal det f lov til lukte ei stund til:)

need for speed?

Ja, jeg vil at noe skal skje. Noe gy, noe minneverdig, noe heftig, liksom. Man kan jo hpe. N er jeg tilbake p Sund, kom klokka sju i dag tidlig. TIDLIG. Var stuptrtt, takket vre nattog. Det er ikke verdens mest behagelige reisemte, alts. Men det var siste nattotur p lengelenge, s ikke mer klaging p det n. Jeg skal derimot klage litt p ufyselig mennesker som ber andre (som knitrer litt med papir og snt) vre stille p denne mten: "gr det an brke LITT meir?!". Like etter hres den samme stemme si noe som dette: "sett det en svarting der framme, eller?", etterfulgt av et enormt hosteanfall. Grr. Utp morrakvisten, snn litt fr fem en gang, etter at et par damer kom p nattoget med brask og bram ("Her er det bi skal sitte!"), hrer jeg stemmen igjen, men denne gangen er det ikke no kjefting og smelling p folk som faktisk brker, neida! Her skal det prates. Hgt. Jeg kjente sinnet inne i meg vokse og vokse ... Og tl slutt mtte jeg g be denen ufyselig mannen og de to damene om vre stille, kloka var tross alt fem p morgenen. Og det ble vel litt stille etterp .. Men skulle det i det hele tatt vre ndvendig mtte si ifra? Jeg mener, de reiser med nattog (her er "natt" et heftig stikkord) og er de eneste som snakker. Hensynsfullt? Njet. Musiik (mot min vilje, radio ...): 50 Cent med syngeberte - Candy Shop (tidenes sang bli fort (meget fort) lei av. Hrte jeg noen si "Magick Stick"? Fikk brev fra Kristine i dag. Hurra! Kanksje jeg skal ta meg en tur ned til Ringerike i helga, se p "Fame"? ;) Me fr sj ... Jeg har ellers oppdaga Cat Power og er litt forelska. It's damned if you do and damned if you don't ...

Reisefeber

I dag skal jeg liksom dra, da ... Er jeg rar om jeg gruer meg litt? Kanskje, men nå er det tre uker sia vi sist var på skolen, og jeg har akklimatisert meg til mitt gamle liv igjen. Og for å være ærlig; jeg liker det! Har det helt topp-pop hjemme foran pc-en, i senga mi, på rommet mitt, sammen med de gamle vennene mine. Akkurat nå vil jeg gjerne ha mitt gamle liv tilbake, takk.

 

Men ingen reell grunn til å forhaste seg. Er jo bare en måned igjen på Sund nå, så er folkehøgskoleåret mitt omme. Akkja. Det blir nok litt trist også.


handel og vandel

musik non stop: Mari Boine - Eight Seasons (Gávccí Jahkejuogu)

 

I dag har jeg vært i byen.

 

Resultat: ¤To poser med silkepapir (oransje og turkis)

              ¤Coraline - Neil Gaiman (lite salgskupp, kosta bare 59 kr. Hurra!)

              ¤To grønne øyenskygger (i forskjellige nyanser, seff)

              ¤En varmlilla topp (målet var egentlig en grønn en, som kunne matche den nyanskaffede grønne øyenskyggen, men den gang ei)

              ¤Lilla øyenskygge (da mitt finn-en-grønn-singlet-mission gikk heller dårlig, så måtte jeg jo ha en øyenskygge som kunne matche den nye toppen. Er jeg rar?)

              ¤To øl type Grans bright med 80% mindre karbohydrater og 4.7% alkohol. Ikke for at jeg skal slanke meg, men fordi den er nam. (og om du lurer på hvorfor jeg bare kjøpte to stk øl, kan jeg informere om at det var fordi vi har øl hjemme. Nemlig.)

 

 

 Meg, i tantes bil, nettop ankommet byen. La pengene bli brukt!

 

I kveld skal jeg ut. Det gleder jeg meg til. Danse litt på den lokale hip hop-bula (Absolut) og henge på Nedenom. Oh, what a beautiful evening. Smil.

 

             


wish for something better

la musika: Jan Garbarek - I took up the runes (plata, altså)

 

Det er natt nå. Jeg burde sove. Jeg liker å sove. Sove in my <3. Likevel sitter jeg her, foran dataen, etter enda en uproduktiv dag. Død over apatien!

 

Kan forøvrig opplyse om at jeg har en hang til konspirasjonsteorier og profetier og hemmelige koder. Dette skyldes IKKE da vinci-koden, bare så det er sagt. Jeg vet ikke helt hva det skyldes, når jeg tenker meg om ... Antageligvis har det noe med at jeg alltid har følt at verden kommer til å gå under (sånn ca, i alel fall) i mi levetid. Da er det liksom ikke så vanskelig å tro på alskens profetier om verdenskriger og elendighet. Men vi overlevde jo 1999. Og 2000. SÅ gjenstår det bare å se om vi overlever 2006 (og om neste pave er Satan. Akkurat den der er jeg litt spent på). Velger heller å se litt pessimistisk på framtida, så kan jeg bli positivt overraska når alt går bra til slutt:)

 

Nå skal jeg gå ned på kjøkkenet og lage meg litt nattmat. Den skal jeg spise mens jeg leser videre i Vindens Skygge av Carlos Ruiz Zafon (elns). Og så skal jeg pusse tennene og vaske ansiktet og legge mitt hode ned på min pute og sove søtt.

 

Så det så.

 

wish for something better

(i know i do)


frustrert

får ikke til. blir sint.

oi

oi

Dette er meg. Sånn hvis du lurte.

 

 

Mjusiiken: Mos Def f. Talib Kweli - Redefinition

 

I dag skulle jeg være å, så produktiv. Hahaha. Jeg er flink til å lure meg selv og sånn, det skal jeg ha. Klokka er kvart på tre og jeg skulle vært hjemme fra byen nå. Jeg skulle faktisk vært hjemme fra byen for lnge sia. Riktignok er jeg hjemme, men jeg har ikke kommet meg til byen ennå. Så det er kanskje ikke så rart at jeg ler litt av meg sjøl? Nei.

 

Har hatt ei fantastisk fin uke, sånn forresten. Jeg var i Tromsø fra tirsdag forrige uke til onsdag (altså i går), bodde først hos Tiril (og Torgeir) hvor jeg tilbrakte mye tid med å se på Sopranos (en serie jeg forøvrig aldri begynte å se på, før sesong tre på dvd came along) og pusse nesen. For selvfølgelig klarte jeg å bli ganske så forkjøla etter å ha vært i Tromsø én dag. Ny rekord? Vem vet ... :P

 

Nå har jeg ca fire dager på å lage en oppgave om kunstterapi og gjøre ferdig mexicorapporten. My bad. Men det åårner seg! Ja, vi sier det.


hits