Shiny Happy People

Livet er ganske fint nå. Man bare ligger i Generalhagen heile dagen,
ligger der i sola og bare er glad for å leve.
Og folk kommer ut av husene og er der du er, og det er fint, sånn virkelig.
Og de smiler og ler, og du smiler og ler du og,
og blir brun på hendene og armene og leggene og skuldrene, og i ansiktet.

Er det ikke fantastisk? At menneskene kan bli så glade av litt sol, bare?
Jo, det er rett og slett fantastisk. jeg har ikke andre ord å bruke.

Men ...

dessverre (for meg) så drar Marta til Polen i morra. Tøs. Finn en fin 19 + ett års-gave til meg da!

Og til Siw; grattis med B-en :) Hipp hurra!

Og Trine, din snik, som har vært og sett Tori Amos på Norwegian Wood: Jeg misunner deg! Grr.

Men jeg savner deg mer
...

Akkurat nå hører jeg Kid - A med Radiohead, og tenker at jeg bør legge meg snart. Og begynne å skrive innleggene på nynorsk. Korfor?, spør du? Korfor ikkje?

Kal Ho Naa Ho

Denne indiske setninga betyr sånn ca dette. "Tomorrow may or may not be".
Denne indiske setninga er også navnet på en festlig (men dog trist) Bollywood-film, med spenstige musikalinnslag på perlerad :)
 Og coveret er jo bare nydelig, eller hur?       --->          


Tiril: Neste år må vi stelle i stand Bollywodd-kvelda, med "masse" folk og kanskje litt indisk mat. JAA! =)

Ellers er det enda vår, nesten sommer. Ute spilles det kubb og badminton (ikke akkurat nå), og det bedrives også en del dank. Sjøl har jeg utrolig lyst til å joine alle de andre ute i sola, men har tre halvferdige bilder å fikse, pluss to ikke-ferdige-i-det-hele-tatt ... Og nå har jeg strengt tatt fryktelig dårlig tid:/ I dag har vi hatt tre foredrag om Afrika, det ene handla om aids, det andre om skadelig tradisjoner/skikker (type omskjæring, drøvelkutting (!), trekking av melketenner etc) og så ett om Zimbabve litt sånn generelt, med lysbilder. Interessant. Nå skal vi ha foto valgfag. Jeg skal fremkalle en film, og så skal jeg ta med kameraet ut og knipse litt. Wohoo=)

mean girls

for en film! Applaus for den. Haha. Men den var faktisk ganske underholdende, lo både titt og ofte. Hohoho.

I dag har vi hatt martna. Det gikk vel heilt greit, var ikke så mange som forventa, og har masse utenlandske varer igjen, men vi får vel prøve å selge litt på familiedagen. Kjøpte meg ei kjempefin veske fra India. Dit skal jeg reise en gang, med en sekk som er stor og nesten tom, og handle som om det sto om livet. Elns. Gleder meg=)

 Ellers er jeg fremdels like begeistra for våren. Det er rett og slett helt fantastisk. (Meg hjerte våren)

ny pave og 1905

Vi har vrt p foredrag n, eller, dvs at det har vrt et foredrag p skolen vr, som vi mtte g p. Det var ikke s ille, faktisk var det ganske morsomt! Pappen til Ine er litt av en flinkis. I alle fall lrte vi litt omm unionsopplsninga og Bjrnstjerne Bjrnson. Sistnevnte virka en smule stormannsgal, men noen m vel vre det ogs. Og s har de valgt ny pave nede i Vatikanet. Dette kan bli spennende ... Jeg mener; fyren er jo 78 r!? Hvor lenge kan han holde ut? Og hva er poenget med ha en pave i kanskje ti r, det m da bare vre problematisk? Skjnner meg ikke p katolisismen, alts ... Men hei!, alle kan vel ikke gjre det heller?

vryr, snn ca

Det er bare s fint med vr! Nordlending som jeg jp er, s er jeg ikk ehlt vant med det fenomenet. Hjemme er det vinter, s smelter snen og det lukter rttent, og s er plutselig sommer. En vr, der man kan g ute i t-skjorter og det er trt og fint overalt stikker bare vidt innom i mai, om vi er heldige. Jeg liker vren. Gud, hvor jeg liker vren! I gr var vi nede p Sundsand med bl og grillmat og l og musikk p cd. Det var utrolig trivelig. Ble virkelig glad av det hele:) Og n lukter det bl av hret mitt. Det skal det f lov til lukte ei stund til:)

need for speed?

Ja, jeg vil at noe skal skje. Noe gy, noe minneverdig, noe heftig, liksom. Man kan jo hpe. N er jeg tilbake p Sund, kom klokka sju i dag tidlig. TIDLIG. Var stuptrtt, takket vre nattog. Det er ikke verdens mest behagelige reisemte, alts. Men det var siste nattotur p lengelenge, s ikke mer klaging p det n. Jeg skal derimot klage litt p ufyselig mennesker som ber andre (som knitrer litt med papir og snt) vre stille p denne mten: "gr det an brke LITT meir?!". Like etter hres den samme stemme si noe som dette: "sett det en svarting der framme, eller?", etterfulgt av et enormt hosteanfall. Grr. Utp morrakvisten, snn litt fr fem en gang, etter at et par damer kom p nattoget med brask og bram ("Her er det bi skal sitte!"), hrer jeg stemmen igjen, men denne gangen er det ikke no kjefting og smelling p folk som faktisk brker, neida! Her skal det prates. Hgt. Jeg kjente sinnet inne i meg vokse og vokse ... Og tl slutt mtte jeg g be denen ufyselig mannen og de to damene om vre stille, kloka var tross alt fem p morgenen. Og det ble vel litt stille etterp .. Men skulle det i det hele tatt vre ndvendig mtte si ifra? Jeg mener, de reiser med nattog (her er "natt" et heftig stikkord) og er de eneste som snakker. Hensynsfullt? Njet. Musiik (mot min vilje, radio ...): 50 Cent med syngeberte - Candy Shop (tidenes sang bli fort (meget fort) lei av. Hrte jeg noen si "Magick Stick"? Fikk brev fra Kristine i dag. Hurra! Kanksje jeg skal ta meg en tur ned til Ringerike i helga, se p "Fame"? ;) Me fr sj ... Jeg har ellers oppdaga Cat Power og er litt forelska. It's damned if you do and damned if you don't ...

Reisefeber

I dag skal jeg liksom dra, da ... Er jeg rar om jeg gruer meg litt? Kanskje, men nå er det tre uker sia vi sist var på skolen, og jeg har akklimatisert meg til mitt gamle liv igjen. Og for å være ærlig; jeg liker det! Har det helt topp-pop hjemme foran pc-en, i senga mi, på rommet mitt, sammen med de gamle vennene mine. Akkurat nå vil jeg gjerne ha mitt gamle liv tilbake, takk.

 

Men ingen reell grunn til å forhaste seg. Er jo bare en måned igjen på Sund nå, så er folkehøgskoleåret mitt omme. Akkja. Det blir nok litt trist også.


Frem fra glemselen

Nei, Siw, det var aldeles ikke meininga å glemme deg. Beklager på det djupeste og bøyer meg i støvet.

 

Etter å ha bodd hos Tiril (og Torgeir), så ble det noen dager hos Siw. Disse dagene var meget fine, og slett ingen pine. Vi så dårlige sanger på tv, laga Den Ulitmate Kjærlighetssangen (etter å ha blitt heftig inspirert av Kristian Valen, som støtt og stadig meddelte at "tonight, I surrender, no more pretnder"), spiste ost og kjeks og druer, drakk ca tonnevis med kakao og satt oppe til klokka fire hver natt. Takk for alt! *Applaus for Siw*

 

 

 Dette er Siw Eli, fjerde januar i år. Er hun ikke en søtnos?


handel og vandel

musik non stop: Mari Boine - Eight Seasons (Gávccí Jahkejuogu)

 

I dag har jeg vært i byen.

 

Resultat: ¤To poser med silkepapir (oransje og turkis)

              ¤Coraline - Neil Gaiman (lite salgskupp, kosta bare 59 kr. Hurra!)

              ¤To grønne øyenskygger (i forskjellige nyanser, seff)

              ¤En varmlilla topp (målet var egentlig en grønn en, som kunne matche den nyanskaffede grønne øyenskyggen, men den gang ei)

              ¤Lilla øyenskygge (da mitt finn-en-grønn-singlet-mission gikk heller dårlig, så måtte jeg jo ha en øyenskygge som kunne matche den nye toppen. Er jeg rar?)

              ¤To øl type Grans bright med 80% mindre karbohydrater og 4.7% alkohol. Ikke for at jeg skal slanke meg, men fordi den er nam. (og om du lurer på hvorfor jeg bare kjøpte to stk øl, kan jeg informere om at det var fordi vi har øl hjemme. Nemlig.)

 

 

 Meg, i tantes bil, nettop ankommet byen. La pengene bli brukt!

 

I kveld skal jeg ut. Det gleder jeg meg til. Danse litt på den lokale hip hop-bula (Absolut) og henge på Nedenom. Oh, what a beautiful evening. Smil.

 

             


Pyramider jeg har klatret p

 

 

 Solpyramiden i Teotithuacan! Den har jeg besteget. Det er ikke bare bare, skal jeg si deg. Men vel verdt det.

 

 

 Månepyramiden, fremdeles i Teotithuacan. Har vært på den pyramiden også, gitt. Død over alle ubetenksomme taggere med overdrevent markeringsbehov!

 

 

 Og så var det Kukulkan-pyramiden i Chichen Itza. Ikke la deg lure av at den er mindre enn de to andre, for den var jammen meg bratt! Oppdaget en latent høgdeskrekk oppå der ...

 

Og greit, dette her er ikke en pyramide, men det var et særdeles høgt tårn, så jeg føler at det tells likevel.

 Latinertårent. Eller Latinamerikatårnet. Eller Latinotårnet (kjært barn har mange navn). I alle fall er det det høgeste tårnet i Mexico, elns. Husker ikke helt hvor mange etasjer det besto av ... 44? Høgt var det i alle fall. Og på toppen kunne vi se et hav av lys ... Som å stirre inn i evigheten.


Once upon a time in Mexico ...

Jeg er ikke der nå. Det er faktisk ca tre måneder sia jeg var der. I Mexico. Jeg skal derfor ikke si så mye om det nå, anna at det var en fin tur (dra til Mexico!!!), og at jeg gjerne vil tilbake. Ja, det vil jeg.

 Ikke så bra bilde, men dette er fra Mexico City (byen som er større enn verden). I forgrunnen vaier det mexicanske flagget (en vanvittig gigantisk versjon av det), og bak der ser du katedralen i Mexico City. Den er ganske stor. Og så synker den. Det er noe hele byen, sånn ca, gjør. Sånn går det når du legger en milliionby oppå ei myr. Lurt.

 

Dette er fra Puerto Morelos på Yucatan-halvøya. En ikke-så-stor turistby, tidligere fiskerlandsby. Må si at den ikke var kvalmende turistifisert. Håper den holder seg på det nivået. I bakgrunne se du det nye fyrtårnet bak det gamle (altså det skjeive).

 

Dette var faktisk den eneste plata jeg kjøpte i Mexico. Go figure.

 

Her er meg, på ei strand i Chelem. Det var faktisk en fiskerlandsby. Fisk overalt. Og kiosker (som solgte det samme, dårlige bimbo-brød og godteri). Som du ser har jeg vind i håret. Det er fordi det alltid blåste i Chelem. Ellers var gresset tørt og vi fant en skorpion på soverommet.

 

[oppdatering følger]


wish for something better

la musika: Jan Garbarek - I took up the runes (plata, altså)

 

Det er natt nå. Jeg burde sove. Jeg liker å sove. Sove in my <3. Likevel sitter jeg her, foran dataen, etter enda en uproduktiv dag. Død over apatien!

 

Kan forøvrig opplyse om at jeg har en hang til konspirasjonsteorier og profetier og hemmelige koder. Dette skyldes IKKE da vinci-koden, bare så det er sagt. Jeg vet ikke helt hva det skyldes, når jeg tenker meg om ... Antageligvis har det noe med at jeg alltid har følt at verden kommer til å gå under (sånn ca, i alel fall) i mi levetid. Da er det liksom ikke så vanskelig å tro på alskens profetier om verdenskriger og elendighet. Men vi overlevde jo 1999. Og 2000. SÅ gjenstår det bare å se om vi overlever 2006 (og om neste pave er Satan. Akkurat den der er jeg litt spent på). Velger heller å se litt pessimistisk på framtida, så kan jeg bli positivt overraska når alt går bra til slutt:)

 

Nå skal jeg gå ned på kjøkkenet og lage meg litt nattmat. Den skal jeg spise mens jeg leser videre i Vindens Skygge av Carlos Ruiz Zafon (elns). Og så skal jeg pusse tennene og vaske ansiktet og legge mitt hode ned på min pute og sove søtt.

 

Så det så.

 

wish for something better

(i know i do)


frustrert

får ikke til. blir sint.

oi

oi

Dette er meg. Sånn hvis du lurte.

 

 

Mjusiiken: Mos Def f. Talib Kweli - Redefinition

 

I dag skulle jeg være å, så produktiv. Hahaha. Jeg er flink til å lure meg selv og sånn, det skal jeg ha. Klokka er kvart på tre og jeg skulle vært hjemme fra byen nå. Jeg skulle faktisk vært hjemme fra byen for lnge sia. Riktignok er jeg hjemme, men jeg har ikke kommet meg til byen ennå. Så det er kanskje ikke så rart at jeg ler litt av meg sjøl? Nei.

 

Har hatt ei fantastisk fin uke, sånn forresten. Jeg var i Tromsø fra tirsdag forrige uke til onsdag (altså i går), bodde først hos Tiril (og Torgeir) hvor jeg tilbrakte mye tid med å se på Sopranos (en serie jeg forøvrig aldri begynte å se på, før sesong tre på dvd came along) og pusse nesen. For selvfølgelig klarte jeg å bli ganske så forkjøla etter å ha vært i Tromsø én dag. Ny rekord? Vem vet ... :P

 

Nå har jeg ca fire dager på å lage en oppgave om kunstterapi og gjøre ferdig mexicorapporten. My bad. Men det åårner seg! Ja, vi sier det.


hits