julemysteriet, liksom

ja, jeg visste det jo egentlig inni meg, sånn allerede før den kom. jula. den som alltid brukte så lang tid på å komme, og som sakte fylte deg med en varme og glede og den umiskjennelige "julestemninga", ja, den jula ja. den er ikke den samme lenger. ikke for meg, i alle fall. dette er det første året jeg ikke kan si å ha kjent et snev av julestemning. kanskje det er noe som går i arv? kanskje man sender den videre til nye mennesker når man når en viss alder (en alder som inebærer synkende antall pakker, med stadig mer fornuftig innhold)?

 ikke vet jeg, men det hadde vært finere enn å bare miste den. det kan til og med forklare hvorfor den minker litt hvert år for så å bli ca borte; et nyfødt barn må jo oppleve et par juler for å bygge den opp. ja, det er min nye versjon: det ble bare skapt en viss mengde julestemning, og derfor kan vi bare ha den til låns i noen år. julestemninga som bodde i meg har jeg nå sendt videre til et lite barn. måtte den gi det barnet glede i mange år til. den ga i alle fall meg det.

hjemlengsel og nattlig kvalme


Altså, nå er det tre måneder og en dag sia jeg var hjemme sist. Jeg vil hjem! Veldig. Nå, med en gang. Men i morra skal jeg på platekompani"intervju" og jeg tror egentlig ikke det går så bra. Æsj. Jeg vil jo gjerne ha den jobben. Det hadde vært ca perfekt. Platekompani-Hanne. Jess. Men det er ikke så greit å pugge artister og album og filmer og regissører og sånt når man er sjuk. En ting er halsbetennelse, noe helt anna er kvalme.
 
Jeg hater å være kvalm. Det er uten tvil den mest uproduktive fysiske tilstanden et menneske kan befinne seg i. Man klarer ikke spise, klarer ikke bevege seg,blir kvalmere av å lese, takler hyppige bildeskifter dårlig, og lyd er heller ikke det beste. Blah. Meningsløst! Man bare ligger i senga og håper at det skal gå over, drikker litt cola i mangel på ingefærtabletter/te og sutrer for seg selv. Og har man hjemlengsel til vanlig, så har man det i alle fall når man ligger på badet klokka ca tre om natta (eller halv sju om morran) og vet at om noen sekunder elle rminutter så kommer man til å spy.

Jeg tror faktisk jeg har så mye hjemlengsel at jeg dropper min lenge planlagte hurtigrutetur hjem. Jess, jeg gir opp planen min om å "nærme mæ den langsomt i fra sjøen/når det gryr av dag og natta takke av". Ikke nok med at jeg har vært sjuk og dårlig og ikke hjemme på lengelenge, men dagen gryr ikke før i ti-tida ca, og egentlig er det ikke dag det heller, for sola ligger under horisonten. Så klokka åtte om morran er det jo bare mørkt enniveis. Natta takker ikke av lenger nå.

Ja, jeg tror det blir hurtigbåten hjem på fredag. Ågudsomjeggledermeg!e det hr det e fst?

Nå er det sent. Midt på natta, faktisk. Jeg er oppe fordi jeg har vært ute. Det var trivelig. Jepp. Kanskje drar jeg ut i morra og? Muligheten er der, i alle fall, sjøl om det sikkert ikke er så innmari lurt. Du skjønner, streptokker har fest i halsen min. Halsbetennelse, kalles det visst. Javisst.
   Dette er streptokokker inni  en finstreptoog rød ring. Søte? Ja, nettopp.


Men litt halsbetennelse gjør da ingenting. Jeg er jo alltid sjuk uansett så. Intet nytt  under solen her i gården nei. Tror jeg skal føre "supereffektivt immunforsvar" opp på ønskelista. Notér det!
Men seriøst, det gjør ikke så mye. Jeg har det jo fint. Jævla fint. Van Gogh på veggen og masse te i hylla og Nøkken på iTunes, og på onsdag skal jeg på Platekompaniets kunnskapstest og kanskje få jobb, og så kommer neste fredag ... Og da er det hjem <3

                            
                 og sånn forresten:
                                             
                                            
                                                       Om det ikkje går buss dit du ska
                                                         ja så kan du vel gå dit i alle fall
                                                        Om det ikkje stoppe bila og tar dæ på
                                                              ja så får du begynne å gå!


dimitri, keep your feet on the ground

Livet er herlig nå! Etter at jeg flytta fra altfor-langt-borte til ca byen, har humøret mitt bare gått oppover. Digg :) Dagene har blitt brukt til innflytting, festivitas, kaker og te, biblioteksaumfaring og filmtitting. Dr. Strangelove, for eksempel. 

strangelove

Rasende festlig! Og endelig fikk jeg sett det berømte krigsrommet alle referer til hele tida: "Gentlemen, you can't fight in here, it's the war room!"  O, lukkelege dag! Ja, livet er fint nå. Jeg liker det.

ask radish he will know what to do

askradish
hits